Oktatás

Oktatási tevékenység

Vállalok előadást, oktatást, iskolai órát meghívott előadóként az önéletrajz írással, álláskereséssel kapcsolatban.

Több éves, szakképzésben eltöltött oktatási tapasztalattal a hátam mögött elmondhatom, hogy a fiatalok a középiskolából kikerülve nem tudják, hogyan írjanak meg egy önéletrajzot.

A tanárok nagy része szintén nem tanult önéletrajzírást, így nehéz elvárni tőlük, hogy megfelelő módon oktassák azt. Az önéletrajz-írás oktatása nem egyszerűen azt jelenti, hogy a könyvekben szereplő sémákat elmondjuk.

Sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezem, sok önéletrajzot olvastam, különböző munkakörökre történő pályázatokban, illetve az iskolában minden csoportnak feladatul adtam az önéletrajz elkészítését. Hiába volt az előzetes oktatás, sajnos sok nulla értékű munka készült. Szembesültem azzal a véleménnyel is, hogy nekem, mint tanárnak semmi közöm ezekhez a kényes adatokhoz. Mindannyian tudjuk, 20 éves korban nem túl sok dolog szerepel egy önéletrajzban, de ezt könnyebb volt mondani, mint nekiülni, és a tanultak figyelembe vételével elkészíteni azt az önéletrajzot, ami segítené a munkába állást.

Külső személy bevonása az oktatásba azzal az előnnyel jár, hogy a szakmában gyakorlattal rendelkezőtől hallanak a témáról, a feladatot pedig nem lehet elviccelni azzal, hogy “úgyis tetszik ismerni”.

Az önéletrajz megírása nem csak fiatal korban jelent kihívást. Idősebbek még nem ilyen önéletrajzokról tanultak, és kiesve az oktatásból, már esélyük sincs arra, hogy szervezett keretek között tanulják meg a megkövetelt önéletrajz részeit, tartalmát.

A napokig-hetekig tartó böngészés, és ki tudja, milyen anyagok megtalálása helyett ajánlom a személyes oktatást, vagy ha ez nem lehetséges, a Online Önéletrajzírás Tanfolyamot!

Kiknek?

  • pályakezdőknek, frissdiplomásoknak,
  • újrakezdőknek,
  • új munkahelyet keresőknek

Az előadás témái:

  • Mit tegyünk, és mit kerüljünk?
  • Mire kell nagyon figyelni önéletrajz írásakor?
  • Igaz az, hogy a kevesebb is elég?

A fenti témákon kívül azokról a kérdésekről lesz szó, amelyek a résztvevők számára érdekesek.

Kérdését, megbízását az iroda kukac oneletrajz-iras.net címen várom.