Motivációs levél

Mi a motivációs levél

A motivációs levél a pályázati anyag része, mintegy kísérője. Mondhatjuk, hogy az kerül bele, ami az önéletrajzból kimaradt. Az önéletrajznak rövidnek és tömörnek kell lennie, így nem alkalmas arra, hogy a jelentkező kifejtse, miért is érdemes beszélni, találkozni vele, miért alkalmas az adott pozició betöltésére.

Az önéletrajzban nem írunk a megpályázni kívánt állásról, nem részletezzük, honnan tudunk a hirdetésről, miért érezzük úgy, hogy jelentkeznünk kell a pozícióra.

Ezekről a motivációs levélben szólunk. Itt fejthetjük ki, miért vagyunk alkalmasak a pozícióra, összefoglaljuk pályafutásunk fontosabb részleteit, igyekszünk a figyelmet önéletrajzunkra irányítani.

Fontos tudni, hogy a pályázatokat minden esetben az adott munkahelyre, pozicióra kell szabni, ezért nem megoldás az, hogy egy elkészült önéletrajzot esetleg évekig, változtatás nélkül küld válogatás nélkül minden munkáltatóhoz.

Motivációs levél készítése – a szolgáltatás leírása

Ha Ön az önéletrajz írás szolgáltatást megrendelte, akkor ehhez kapcsolódóan vállaljuk a motivációs levél készítését is.

A konzultációra, elkészítés menetére vonatkozó tudnivalók az önéletrajz írás szolgáltatásnál találhatók.

A motivációs levél írásához mindenképpen tudni kell hova készül. Az eltérő gazdasági ágakban a cégek “viselkedése” is eltérő. Egy művészettel kapcsolatos munkahelyen más a stílus, a hangulat, a hangnem, mint egy szigorúbb, konzervatívabb területen. Nem mindenütt lehet jópofizni, viccesen fogalmazni. Az ideális az lenne, ha ismernénk azt a személyt, akinek eljuttatjuk a pályázati anyagot, de én is tudom, ez nem egyszerű kérés. A pályázatot feladó cégek sokszor munkaközvetítő cégek mögé bújva várják a pályázatokat, a kiválasztás első körét rábízva a munkaközvetítő/fejvadász cégre. Ezen cégek viszont már nagyon sok önéletrajzot és motivációs levelet láttak, számukra az a fontos, hogy az általuk ajánlott néhány ember közül válasszanak majd.
Az önéletrajz és a motivációs levél egyszerre készül el, Ön ezeket együtt kapja meg, e-mailben.

Kérdését, megbízását az iroda kukac oneletrajz-iras.net címen várom